Gode råd om låse til erhverv


Sikkerhedsklassificering af låse og låsecylindre

For at få forsikret din virksomhed, skal dine låse leve op til nogle sikkerhedsklassificeringer. Hvis forsikringsselskaberne vurderer, at virksomhedens varer eller interiør vil kunne tiltrække tyve, stiller de høje krav til låse og låsecylindre.


Forsikring & Pension (F&P) har udarbejdet en sikkerhedsklassificering af låse og låsecylindre. Kravene til virksomhedens sikkerhedsforanstaltninger er inddelt i fire kategorier, der er illustreret med farverne RØD, BLÅ, GRØN og GUL. 
For at blive F&P godkendt i den høje sikringsklasse rød, skal virksomhedens låse være sikret mod gennembrydnings- og oplukningsforsøg. Låsene i den laveste sikringsklasse, den gule skal bare hæmme gennembrydnings- og oplukningsforsøg.

Sikkerheden skal ikke nødvendigvis prioriteres lige højt i alle virksomhedens lokaler. Sikkerheden skal være i top på yderdøre, til serverrum og arkivrum (rød sikringsklasse), mens resten af virksomheden kan nøjes med et lavere sikkerhedsniveau (blå sikringsklasse). 
Et kombineret låsesystem med låse fra flere sikringsklasser vil være den optimale løsning for virksomheden, da det er fleksibelt.

 

Låsekompagniet installerer Ruko eller Medeco

Låsekompagniet installerer Rukos dp eller Medecos m3 låsesystem. Med disse låsesystemer kan vi netop kombinere højsikkerhedsprodukterne, så du får optimal sikkerhed til dit behov. Begge låsesystemer leveres i F&P's røde og blå sikringsklasser.
Medeco og Ruko nøglerne er patenteret og kan ikke kopieres frit.