Vedligehold dine låse


Hvis du sørger for at pleje og vedligeholde dine låse, holder de meget længere. De ruster ikke og sætter sig ikke så nemt fast. 

I låsen er der en cylinder. Omkring hvert halve år kan du smøre den med låsespray. Ruko har udviklet en låsespray, der gør det nemt at smøre og rense cylindre og finmekanik i låsen. Når du fjerner støv og snavs fra låsen,  så holder den bedre. Samtidig får du fjernet fugt fra låsens indre dele, så den ikke ruster.

Den skrå spærredel i låsen hedder låsefallen. Den skal du smøre med låsefedt hvert halve år. Smør den let på for- og bagside, så virker din lås let og uden problemer hele året rundt.

Hvis du skal bevare låsens smækfunktion, skal låsefallen og beslaget i dørkarmen være rene og fri for maling.  

Se produkterne til vedligehold af din lås i menuen herunder - det kan godt betale sig at vedligeholde sin lås - så kører den nemt, ruster ikke og er mere sikker.

Kontakt Låsekompagniet, hvis du har spørgsmål om vedligehold af låse - vi deler gerne ud af vores viden om låse.

Ruko Låsespray

Vi anbefaler

Ruko låsespray

Har din lås det godt i kulden?

En låsespray giver din lås nyt liv og holder frosten fra døren.

En kold vinter betyder, at også låsen har været udsat for en lang periode med frost, sne og fugt, som kan give problemer med frosne låse og knækkede nøgler. En lås er nemlig ikke upåvirket af vejret og har brug for pleje og vedligeholdelse året rundt for at kunne modstå vinterens strabadser. Derfor har Ruko A/S udviklet Ruko Låsespray til Ruko cylindre, som forlænger låsens levetid og funktion.

Vælg det rette middel
Original Ruko Låsespray er miljøgodkendt og udviklet specielt til smøring og rensning af cylindre og finmekanik. Låsesprayen fedter ikke, men giver en beskyttende hinde, der nedsætter slitagen på alle bevægelige dele. ”Ruko Låsespray er udviklet specielt til Ruko cylindre for at sikre den bedste pleje og vedligeholdelse. Et forkert produkt som grafitpulver, olie eller andet fedtstof kan med tiden forringe cylinderens funktion og dermed levetiden.
Den originale Ruko Låsespray hurtigtørrende og binder derfor ikke støv og snavs. Den er desuden frostsikker og fugtdrivende og beskytter dermed låsen mod rust og korrosion i det våde og kølige danske klima.

Lang levetid
En låsecylinder, der bruges dagligt, bør smøres ca. hvert halve år. Hængelåse og låsekasser har også godt af låsespray indvendig, mens låsefaller, som er den skrå spærredel i låsen, skal have låsefedt. Sidst men ikke mindst er det vigtigt for låsens smækfunktion, at både låsefallen og beslaget i dørkarmen holdes rene og fri for maling. Hvis låsefallerne samtidig smøres let på for- og bagside hvert halve år, er det med til at sikre, at hele låsen fungerer let og problemfrit året rundt.

 

Vedligehold Din Lås

Vi anbefaler

SuperLube dri-film

Låsekompagniet anbefaler SuperLube dri film til smøring af Medeco cylindre.

Superlube Fedt

Vi anbefaler

SuperLube fedt

Kan bruges til smøring af fallen på låsen.